Artefacte

Vasele ceramice descoperite au fost lucrate atât manual, în special cele pentru gătit, cât şi la roată, cele utilizate la servitul mâncării sau la depozitarea ei. Dintre produsele ceramice nu lipsesc vasele pictate sau cele de inspiraţie străină ori de import. De asemenea, s-au descoperit calapoade din lut de forma literei „T” folosite la modelarea vaselor, fusaiole întrebuinţate la torsul lânii, precum şi jetoane confecţionate din pereţii vaselor, utilizate probabil pentru diferite jocuri. 

Obiectele din fier sunt numeroase şi variate: unelte de făurărie (ciocane, cleşti, dălţi), tâmplărie (topoare, bărzi) sau agricole (brăzdar de plug, sape, seceri) materiale de construcţie (cuie, ţinte, scoabe), obiecte de întrebuinţare curentă (vase, strecurători, cuţite), piese de harnaşament (psalie, zăbală) sau arme (pumnale, vârfuri de suliţe şi săgeţi). Variate au fost şi piesele de îmbrăcăminte sau podoabele realizate din fier, bronz şi argint (verigi, catarame, brăţări, inele, fibule). Între podoabele din cetate, un loc aparte îl ocupă doi cercei şi un colan cu pandantive din aur, care au fost scoase la iveală de către căutătorii de comori.   

În interiorul şi în preajma turnului-locuinţă au fost găsite 29 de monede romane din argint care, probabil, au făcut parte dintr-un tezaur, strâns de ocupantul turnului. Cel puţin jumătate dintre aceste monede sunt imitaţii dacice după denari romani din epoca republicană. În cetate n-a fost descoperită nicio ştanţă pentru baterea monedelor, dar nu este exclus ca aceste monede contrafăcute să fie realizate chiar în zonă.